Kernwaarden - De Muzikale Basisschool

Onze kernwaarden

Voor ons is het belangrijk dat iedereen zich welkom en veilig voelt op onze school. Zowel de leerlingen als alle teamleden. Benieuwd waar wij voor staan? 

Als ouder wil je het beste voor je kind. Je wil dat jouw kind met plezier naar school gaat, zich veilig voelt en sociale vaardigheden aanleert waar het later wat aan heeft. En dat willen wij ook. Daarom vinden wij de volgende kernwaarden belangrijk:

 • Vertrouwen en veiligheid in de klas,
 • Sociale vaardigheden van leerlingen versterken,
 • Leerlingen leren op verschillende manieren pesten en andere conflicten op te lossen,
 • Dat kinderen zichzelf ontdekken en zichzelf kunnen zijn,
 • Actief burgerschap stimuleren,
 • Kinderen leren om verantwoordelijkheid te nemen,
 • Ouders meer betrekken bij de school van hun kinderen.

Onderwijskwaliteit
Wij bieden gedegen en eigentijds onderwijs met een duidelijke structuur. We gebruiken moderne methoden en hebben een digibord en chromebooks in de klas. Hier zijn kinderen en teamleden eigenaar van en verantwoordelijk voor het eigen gedrag, maar ook voor het welbevinden van de hele groep. Onze groepen bestaan uit ongeveer 20 leerlingen. Er is daardoor genoeg aandacht voor elk kind en de groepen zijn groot genoeg voor leuke en leerzame muzikale activiteiten.

De muzikale basisschool; Koorschool Haarlem is een moderne basisschool geïnspireerd door de katholieke traditie. Er is hier ruimte en respect voor ieders inbreng. Onze levensvisie dragen we vooral uit door hoe we met elkaar omgaan:

 • We zijn niet allemaal gelijk, maar wel gelijkwaardig; iedereen telt mee,
 • We zijn niet alleen verantwoordelijk voor onszelf, maar ook voor elkaar en onze leefomgeving,
 • We mogen fouten maken en geven onszelf en de ander de kans om het daarna beter te doen,
 • We hebben vertrouwen in elkaar en delen vreugde en verdriet,
 • We willen open en eerlijk met elkaar omgaan en een sfeer van vertrouwdheid creëren.

Culturele vorming
Een belangrijke toegevoegde waarde van ons onderwijs is de brede culturele vorming, waarin muziek en zingen centraal staan. Met het eigen schoolkoor en het Kathedrale Koor treden de kinderen op in binnen- en buitenland. Daarbij ervaren ze dat ze samen veel meer bereiken dan in hun eentje. Samen met anderen zetten ze prachtige muzikale prestaties neer en hebben hier veel plezier in. Kinderen leren dat ze met zingen zowel hun hoofd als hart gebruiken en dat ze concentratie, discipline en doorzettingsvermogen nodig hebben. Waarden waar kinderen ook in het klaslokaal weer profijt van hebben.

Sfeer
Wij zijn de enige muzikale basisschool in de wijde omgeving en huizen in een prachtig oud kloostergebouw. We hebben bovendien een gezellig schoolplein en een tafeltennistafel binnen. Omdat we een kleine school zijn, iedereen van muziek houdt en we samen zingen is de sfeer heel bijzonder. Door de gezamenlijke ervaringen tijdens optredens en tournees ontstaat een bijzonder gemeenschapsgevoel. We hebben het vaak over de "Koorschoolfamilie".

Alle groepen spelen samen en iedereen kent elkaar. Elk kind moet zich bij ons veilig, gezien en gehoord voelen. En dat betekent ook dat we rekening houden met de individuele onderwijsbehoeften. Voor ons zijn orde en rust heel normaal en we hebben duidelijke gedrags-en omgangsnormen die we met de kinderen bespreken. Van ouders krijgen wij regelmatig termen te horen als ‘warm bad’, ‘vis in het water’ en ‘je thuis voelen’.

Kom gerust langs
Wil je onze school zelf ervaren? Vraag dan een rondleiding aan.